вчера си купих една 145-ца 1,6 боксер +газ
- купех я за цена а не по хубост за което почвам да съжалявам. колата прекъсваше и погоряваше даста,нямаше мощност, светеше и лампичката на инжектора. отидох на диагностика и там откриха откачен температурен датчик и съмнения за неработеща правилна ламбда сонда. другото странно нещо е че перката за охлаждане се включва още като дадеш контакт но не видях къде е шунтирана веригата. Смених въздушния филтър и един от кабелите на свещите смених моторчето за празния ход и за моя радост колата заработи нормално дори ми изгасна и индикатора за инжектора даже ми се стори че почна и да повървява. За най голямо мое съжаление това трая само няколко часа. колата вдигна 100 градуса което не беше правила преди това. Проверих водата и открих метална тръбичка която намаля наполовина дебита на водата от приливника, стори ми се че има и въздушна възглавница(радиатора в горния си край не беше горещ. отворих системата махнах въпросната тръбичка долях вода и работат стана трагична. Колата взе да работи неравномерно спря да държи обороти замириса на неизгарял бензин и започнаха да излизат кълбета бял див през аспуха. Нямам си и идея какво съм напрявил ако някой може да помогне моля.

Comment